Kedves "Anonymous"!

2012.04.20. 18:53

Mielőtt a „szervezet” életének legnagyobb öngóljának védhetetlen belövésére készültök a saját eszmerendszeretek kapujába, engedjetek meg pár észrevételt, ami a Jobbik, Kuruc.info és egyéb általatok szélsőségesnek vélt (helyesen radikális) médiumok felé irányulnak.

 
 
 
 
Nem vagyok sem Jobbik-tag, sem Kuruc.info top commenter, ugyanakkor egy valami határozottan is vagyok, mégpedig hazaszerető ember. Természetesen nem kötelező őket szeretni, sőt, nem kevés kritikát lehet felhozni ellenük, amelyek többségében megállják a helyüket, ám mégis, most pont úgy viselkedtek, mint a nácik, akik ellen harcolni kívántok. A szélsőjobb nem csak nácikból, fasisztákból állnak (tagadni kár, vannak ilyenek, mint ahogy mindenhol találhatóak hülyék) ám ti mégis egy kalap alá veszitek őket. Hitler nem pont ez csinálta? A németek a felsőbbrendűek, pusztuljanak a zsidók, cigányok, homoszexuálisok, rokkantak, fogyatékosok… de még a magyarok is, hisz köztudottan csatlós népként kezelte a magyarokat mindig is. Ti pont ugyanezt csináltok: egy kalap alá vonjátok a nácikat és skinhead-eket az olyanokkal, mint én, ugyanis politikai nézetem (jelenleg) ehhez köthető. Nem vagyok elvakult, véresszájú katona, ugyanakkor vannak dolgok, amelyeket CSAK ŐK képviselik hazánkban. Jelenleg ti nem csak a nácik ellen harcoltok, hanem azok ellen is, akik azt szeretnék, hogy a magyar földet, vízkészletet ne tudják kisajátítani, akiknek elegük van abból, hogy az adófizetők pénzét nem arra fordítják a segélyből élő emberek, jelenleg kormányzó politikai erők, szervezetek amire kéne és akik szeretnének egy békés országban élni. Én biztonságban akarom tudni a nem túl biztonságos vidéken élő nagyszüleimet, de Ti, kedves Anonymous, ezt nem akarjátok. Jó az, ha bagóért halálra verik őket és büntetlenül sétálhatnak el az elkövetők, igaz? Gondolom Pesten, éppen valamelyik romkocsmában üldögélve elég nehezen tudjátok elképzelni, hogy hazánkban jelenleg is több olyan település van, ahol fényes nappal sem ajánlott kimozdulni, a tolvajlás pedig napi szinten folyik. Nem írtam kisebbségi megnevezést, hiszen ez mind a cigányokra, romákra, magyarokra is vonatkozik, de tehettem volna. Ez pedig csak a hazai vonatkozás. Titeket nem érdekelnek ezek, OK, de akkor mi van a nemzetközi helyzettel? A jelenleg is háborús bűnöket elkövető Izraellel, a világ legelnyomóbb diktatúrája, Észak-Korea fegyverkezéséről, ezek sem számítanak? Akkor mi számít? Ha annyira „nem tudok megbocsájtani” akkor ezek ellen miért nem harcoltok? A nagy „Ámerikában” nyíltan lehet beszélni az elkövetők származásáról, itt nem. Ha ezt megteszik, harcoltok ellene. A média legfontosabb alapvetése a NEM egyoldalú tájékoztatás. Ha nem csak az egyik oldalról mutatják be a világ történéseit, harcoltok ellene. Izraeli sportolók élvezkednek azon, hogy „milyen jó keresztények és muszlimok vérében fürdeni” és hallgattatok. Ha más szól érte, akkor harcoltok ellene. Ha valaki nem büntetést, hanem munkát ajánl a szegényeknek, harcoltok ellene. Ha a haza érdekét előtérbe helyezik egy-két milliomos érdekével szemben, nos, ti harcoltok azok ellen is.
Amit ti csináltok, az nem más, mint rombolás, nem építés. A megoldás nem ez. Kommenteket töröltök, cenzúráztok, csak úgy, mint az a „nagy” oldal, aki ellen harcoltok. Megbocsáss, ez nem ugyanaz? Bort isztok és vizet prédikáltok. Kérdés, ami most így felmerült: ha célotokat el fogjátok érni, mi fog következni? Ugye az Index.hu ellen is ugyanúgy intéztek majd támadást, akik pofátlan módon ferdítik el a tényeket? Csak egy gyors példa: a Jobbik NEM a melegeket büntetné legutóbbi törvénymódosításával, hanem azokat, akik ezt POZITÍVAN állítják ezt be és reklámozzák. Nagyon nem ugyanaz, ennek egy alternatív megoldása több helyen is működik, speciel az angolszász országokban, ahol a groupie-k életszínvonalát hasonlóan pozitív irányban feltüntetők és azt reklámozók ellen ugyanígy fellépnek. Persze, lehet azt mondani, hogy milyen jó bedrogozott rocksztárokkal bedrogozva szétkúratni magunkat, koncertek előtt/közben/után, de ezt gondolom ti is érzitek, hogy ez butaság.
Kedves Anonymous, annak vezetője, vagy bárki, aki ezt az üzenetet elolvassa. Ezúttal rossz úton járok és egy nagyobb rossz dolog alá dolgoztok. Gondolkozzatok és döntsétek el, mi a fontosabb: egy-két valóban náci is rasszistát kivonni a forgalomból ugyanakkor minden olyan embertől megfosztani az egyetlen cenzúrázatlan médiumot, akik nem szeretnék az első bekezdésekben leírottakat (kiárusítás, vidék elhanyagolása, stb.)? Mindenhol vannak ostobák és mindenki vét el hibákat. Ti ne most lépjetek erre az ösvényre!

Tisztelettel:
Adalbert Szonikbúm

forrás:

http://www.facebook.com/OpHunAnon/posts/364307930273537

Hogyan tovább?

2012.01.16. 20:28

Nem tudom, hogy lesz-e végül szimpátia tüntetés, mert már eléggé szelektáltan érkeznek a hírek. Ma pl. véletlenül tudtam meg, hogy az éhségsztrájkolók az MTVA előtt még mindig ott vannak… vagy nem?! Egyébként az nem lep meg, hogy Orbán Viktornak szüksége van a megerősítésre, de az igen, hogy azok, akik megszerveznék a mellette való tüntetést, miért nem várják meg, hogy egy kicsit lenyugodjanak a piacok, esetleg megegyezzen a kormány az IMF-fel. Azzal az IMF-fel amit a Fidesz-KDNP győzelme után szinte ellenségüknek tekintettek, és a kormány egyik legfontosabb feladatának a tőlük való függetlenséget tűzte ki célul. Akár azon az áron is, hogy megszorítgatván még egy kicsit a magyar lakosságot az adósság csökkentése, illetve minél előbbi visszafizetése lett a legfontosabb cél, az államháztartási hiány csökkentése mellett Ehhez képest most a világ legtermészetesebb dolgaként kezelik, hogy ismét hozzájuk fordultak, miután a forint és a gazdaság további és nagy mértékű gyengülésével még magasabb lett az államadósság mértéke. Igaz az államháztartási hiány némileg csökkent, de milyen áron? Nem költöttek a tömegközlekedésre, utakra, egészségügyre, stb. Megint meg kell kérdeznem: azok akik a tüntetést szervezik, ezekkel a problémákkal vajon, hogy birkóznak meg a mély öntudatukban?! Szép a kitartás a párt vezér mellett, de könyörgöm ez miben különbözik attól az elvakult rajongástól amit a Gyurcsány hívők csináltak azután is, hogy kiderült, hogy „elcseszték”. Pedig a hét elején a tv-ben a saját szememmel láttam Orbán Viktor nyilatkozatát, amelynek első mondata így hangzott: „a magyar gazdaság stabil”. Igen?! Akkor miért kellett áfát emelni? Akkor miért kell megint kuncsorogni hitelért a legádázabb ellenséghez? Akkor miért kell folyamatosan emelni az árakat a forint gyengülése miatt?! Az elszálló üzemanyag árakról nem is beszélve, amelyek némi forint erősödés után is még emelésre kerülnek. Még nem szembesült senki azzal, hogy megszűnt a 4 napos matrica. Ha valaki 1 napra el akar menni vidékre vajon ki fogja fizetni majd a fél tanknyi árú matricát?! Arra hivatkoztak, hogy Ausztriában is csak 10 napos matrica van. Igen, 1500 forintért. Valaki kiszámolta a magyar viszonyoknak megfelelő ár-érték arányt? Az ottani fizetéseket szem előtt tartva egy 10 napos matrica nálunk nem kerülhetne többe 1000 forintnál. De hát nálunk mindent meg lehet csinálni. Szintén a múlt hét elején pont a Jazzy Rádióban – amely köztudottan jobboldali – is elmondta az egyik meghívott banki szakértő, hogy semmiféle spekuláció nincs a forint ellen. Ha csak az nem, amit bármely egyszerű halandó „spekulál”, akár én is: ha látom, hogy gyengül a forint, adok-veszek, hogy nyerjek rajta valamit. Persze vannak akik ezt milliós tételben űzik.Hát azért ezzel egy ország gazdaságának szembe kellene tudni nézni, de legalább számolni. Erre fogni tehát bármit is azt feltételezi, hogy nagyon hülyének néznek minket.
ODItNzc1Njgw.jpg
Szóval azt megértem, hogy a tüntetést szervezők félnek, hogy Viktor esetleg lemond, sőt azt is, hogy újabb baloldali rémképek is megjelennek a szemeik előtt. De van egy olyan megoldás is, amit korábbi írásomban már említettem, és amelyre a Fidesz-KDNP-nek is meg van a lehetősége: tegyen olyan embereket az ország élére, akik nem a bratyizás miatt lesznek ott, hanem a szakmai tudásuk és érettségük miatt. Valóban az sem lenne lehetetlen, ha külföldi szakértőket is megkérdeznénk, és nem kellene mindig magányos hősként új kísérletnek kitenni ezt a népet. Ha bármelyik párt totális hatalmat akar szerezni (lásd média, bíróság, jegybank, stb.) akkor az miben különbözik bármelyik diktatúrától?! Úgy kell kormányozni, hogy az emberek többségének elismerését meg kell szerezni. Igen, ez a rendszerváltás óta még senkinek sem sikerült. Az, hogy most a Fidesz-KDNP 2/3-os többséggel megnyerte a választást, nem jelenti, hogy ennyien értenek most velük egyet. Az, hogy az előző kormány mértéktelen rablásai és az ezt kihasználandó jó kommunikációjuk miatt maguk mellé állították azt a közép és alsó réteget, akiket most a legnehezebb helyzetbe sodortak és hagynak felelőtlen gazdaságpolitikájukkal nagyon nehéz helyzetben, nem szabadna elfelejteni.
Egy ismerősöm mesélte, hogy idős szülei vidéken laknak. Rendszeresen járt le hozzájuk segíteni a ház körül, de már annyira drága a benzin, hogy nagyon ritkán tud lejutni. A városba sem tudja hozni őket, mert annyira leesett a vidéki ingatlanok ára, hogy nem tudják eladni a házat, de még ha el is adják, nem mernek hitelt felvenni, hogy a fővárosban tudjanak venni másikat. Az orvosi ellátás egyre katasztrofálisabb a kis vidéki városkában, a fiatalok többsége elmegy külföldre dolgozni, akiknek többsége azután már nem jön vissza az országba. Egyre több az idősebb, ellátatlan ember. Ez később kinek a számlájára lesz írható?

Valahogy megszoktuk az utóbbi időben, hogy ha nem áll ki valaki a Fidesz kormány mellett, azt lekommunistázzák, vagy még rosszabb esetben egyenesen Gyurcsány-bérenccé kiáltják ki. Ezért szeretném mindenekelőtt tisztázni, hogy egyik sem vagyok. Inkább semlegesnek ítélném magam, aki mindig annak drukkolt, akiben látott valami reményt, hogy jobb lesz ennek a nyomorult kis országnak.

süti beállítások módosítása